Je kunt bij de aankoop van je fiets direct een verzekering afsluiten. Je hebt keuze uit de volgende verzekeringen:

E-bike of elektrische fiets verzekeren tegen diefstal en cascoschade

Dat het belangrijk is om uw elektrische fiets goed te verzekeren blijkt uit recente cijfers: 1 op de 10 nieuw gekochte elektrische fietsen wordt gestolen.

Bij Kingpolis handelen we uw diefstalclaim snel en goed af. U dient zelf binnen 5 dagen (online) aangifte te doen bij de politie, daarna kunt u bij ons online de diefstal van uw fiets melden. Na goedkeuring van uw diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

  • Wanneer een diefstalclaim wordt toegewezen, kunt u een vervangende fiets uitzoeken ter waarde van het verzekerde bedrag
  • Eigen risico van € 50,- bij diefstal en cascoschade
  • Geen afschrijving gedurende vijf jaar

Heeft u schade? Dan zorgt Kingpolis dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. U kunt bij ons online uw schade melden. Uw rijwielzaak zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

  • Dekking bij schade aan uw fiets door van buitenkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld schade door een val of een ongeval
  • Slijtage van de fiets en onderdelen is niet verzekerd
  • Eigen risico van € 50,- per diefstal- en cascoschade*
  • Schade aan de accu is beperkt verzekerd, natuurlijk geldt bij aanschaf wel normale fabrieksgarantie
*dit geldt voor polissen afgesloten vanaf 1 mei 2023

WA verzekering speed pedelec

Let op: bij een speed pedelec moet u een verplichte WA- verzekering afsluiten!

Als u een speed pedelec heeft gekocht, bent u wettelijk verplicht hier een WA verzekering voor af te sluiten. Dat kunt u zelf regelen via uw verzekeringsadviseur. Dit is niet mogelijk via Kingpolis.

24/7 Pechhulp

Indien u pechhulp hebt meeverzekerd kunt u bij pech 24/7 een beroep doen op onze alarmcentrale. Het telefoonnummer kunt u vinden op uw pechhulppas.

Kortom; als u onderweg strandt, zelfs ten gevolge van een lekke band (maximaal 3 keer per jaar) dan wordt u, met uw fiets, opgehaald en naar keuze naar een rijwielzaak of naar uw (vakantie)huis gebracht.

Is er een aansprakelijke tegenpartij?

Heeft u bij een ongeval met uw fiets letselschade opgelopen? Dan kunnen wij u helpen deze schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. De fietser wordt in de wet gezien als de “zwakkere verkeersdeelnemer”. Dat betekent dat er een goede kans is dat u uw (letsel)schade kunt verhalen en daar helpen wij u graag bij.

U betaalt voor deze verhaalservice geen extra kosten!

 

Meer over verzekeringen en voorwaarden.

Klantenservice ×

Meestgestelde vragen

Hoe wordt mijn fiets geleverd?

Je nieuwe fiets wordt rijklaar bij je geleverd. Onze gediplomeerde monteurs lopen de fiets volledig na. Spaken worden gespannen, versnellingen worden afgesteld en eventuele accessoires worden direct bevestigd. Ze maken ook nog een testrit, om zeker te weten dat alles in orde is. Hoef je dan helemaal niets zelf te doen? Nee hoor. Na levering kan je direct op pad gaan met je nieuwe fiets. Ideaal toch?


Wat is de levertijd van een fiets?

Per framemaat wordt aangegeven wat de levertijd is van de fiets. Als de fiets bij ons op voorraad is, dan kan je zelf bij het afronden van de bestelling een gewenste bezorg- of afhaaldatum kiezen. Moet de fiets nog worden geproduceerd? Dan vind je bij de betreffende maat de datum waarop wij verwachten dat de fiets bij ons binnen komt. 

Hou er wel rekening mee dat de levertijd uitgesteld kan worden door de leverancier door onvoorziene zaken. Wij streven er altijd naar om je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen als dit het geval is.


Hebben jullie winkels waar ik kan proefrijden?

Wij hebben 20 winkels waar je op een groot deel van de fietsen uit ons assortiment kan proefrijden. Kom langs en ervaar zelf het verschil tussen de fietsen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor deskundig advies en helpen je graag om de fiets te vinden die echt bij je past.


Hoe bepaal ik welke framemaat het beste bij mij past?

Bij iedere framemaat staat de beste passende gemiddelde lichaamslengte vermeld. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste framemaat aanschaft, dan kan je dit berekenen d.m.v. het opmeten van je binnenbeenlengte. Meet de binnenbeenlengte zonder je schoenen aan. Dat doet je door je benen zo’n 15 cm uit elkaar te zetten en de afstand tussen de grond en kruishoogte te meten. Als je deze lengte (in cm) vermenigvuldigt met 0.68, krijg je de bijbehorende framemaat.

Waar ben je naar op zoek?
Heb je nog vragen?