Welke framemaat heeft jouw fiets?

De framemaat van je fiets kun je berekenen aan de hand van je lichaamslengte. We drukken de framemaat uit in centimeters, dus kijk naar de lengte van de verticale buis in je frame: de buis waar je zadel uitsteekt.  In de framemaat tabel hieronder kun je aan de hand van je lichaamslengte berekenen welke framemaat jouw fiets moet hebben. Let op: dit is slechts een indicatie.

Ik zit tussen twee framematen in, wat nu?

Waarschijnlijk krijg je op basis van jouw lichaamslengte twee- of drie verschillende fietsmaten als optie. Dit komt doordat een framemaat afhankelijk is van een aantal factoren: type fiets, zithouding op je fiets en of je een verend zadel wilt. Wij helpen je graag verder, dus neem gerust contact met ons op.

Lengte Framemaat in cm Framemaat
1.50 / 1.65cm 45 S
kleiner dan 1.60 m 46 S
1.50 – 1.65 m 49 S
1.62 / 1.78cm – 50 50 M
1.55 – 1.70 m 51 M
1.60 – 1.75 m 53 M
1.70 – 1.85 m 54 M
1.75 / 1.90cm 55 L
1.70 – 1.85 m 57 L
groter dan 1.85 m 59 L
1.87 / 2.02cm 60 XL
1.85 – 1.95 m 61-64 Xl
1.95 – 2.10 m 65-66 XXL
Klantenservice ×

Meestgestelde vragen

Hoe wordt mijn fiets geleverd?

Je nieuwe fiets wordt rijklaar bij je geleverd. Onze gediplomeerde monteurs lopen de fiets volledig na. Spaken worden gespannen, versnellingen worden afgesteld en eventuele accessoires worden direct bevestigd. Ze maken ook nog een testrit, om zeker te weten dat alles in orde is. Hoef je dan helemaal niets zelf te doen? Nee hoor. Na levering kan je direct op pad gaan met je nieuwe fiets. Ideaal toch?


Wat is de levertijd van een fiets?

Per framemaat wordt aangegeven wat de levertijd is van de fiets. Als de fiets bij ons op voorraad is, dan kan je zelf bij het afronden van de bestelling een gewenste bezorg- of afhaaldatum kiezen. Moet de fiets nog worden geproduceerd? Dan vind je bij de betreffende maat de datum waarop wij verwachten dat de fiets bij ons binnen komt. 

Hou er wel rekening mee dat de levertijd uitgesteld kan worden door de leverancier door onvoorziene zaken. Wij streven er altijd naar om je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen als dit het geval is.


Hebben jullie winkels waar ik kan proefrijden?

Wij hebben 20 winkels waar je op een groot deel van de fietsen uit ons assortiment kan proefrijden. Kom langs en ervaar zelf het verschil tussen de fietsen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor deskundig advies en helpen je graag om de fiets te vinden die echt bij je past.


Hoe bepaal ik welke framemaat het beste bij mij past?

Bij iedere framemaat staat de beste passende gemiddelde lichaamslengte vermeld. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste framemaat aanschaft, dan kan je dit berekenen d.m.v. het opmeten van je binnenbeenlengte. Meet de binnenbeenlengte zonder je schoenen aan. Dat doet je door je benen zo’n 15 cm uit elkaar te zetten en de afstand tussen de grond en kruishoogte te meten. Als je deze lengte (in cm) vermenigvuldigt met 0.68, krijg je de bijbehorende framemaat.

Waar ben je naar op zoek?
Heb je nog vragen?